Slik får du løs bilen om den står fast i snøen

Om vinteren kan det komme store snømengder på kort tid, veiene blir glatte og kjøreforholdene vanskelige. Is og hardpakket snø gir dårlig feste, og dette kan skape situasjoner som gjør at bilen blir stående fast.

For noen skjer dette allerede på gårdsplassen, mens for andre kan det skje på veien opp til vinterfjellet. Noen situasjoner klarer en å løse selv ved litt hjelp og smarte triks...

Dette gjør du dersom bilen står fast i snø:

1. Grav frem dekkene

En spade eller andre gjenstander som kan brukes til graving, kan alltid være lurt å ha med seg i bilen om vinteren. Står du fast i en liten brøytekant eller midt i snøen på veien, kan dette være til stor hjelp. Prøv å grav frem dekkene, slik at de blir frigjort fra snøen som ligger rundt.

2. Plasser noe under dekkene

Her gjelder det å få lirket noe så langt under dekkene for å skape friksjon og gi bedre grep. Her kan du eksempelvis benytte deg av bilmattene, grus, granbar, eller andre gjenstander du har tilgjengelig der du er. Her gjelder det å være kreativ.

3. Gyng bilen løs

En metode som gjør at bilen gynger er også en god mulighet for å befri bilen. Veksle mellom å gi gass frem og tilbake for å få bilen til å gynge. Etter hvert kan dette være nok til at bilen kommer seg opp fra snøen.

4. Få passasjerene til å dytte

Har du med deg passasjerer i bilen, kan det være til stor hjelp om bilen får litt dyttehjelp mens du prøver å kjøre bilen opp fra snøen.

Har du prøvd alt uten å lykkes med å få bilen løs? Viking bistår ved å taue bilen din opp fra snøen. Vi er tilgjengelige hele døgnet, hele året, uansett hvor du befinner deg i landet. Kontakt oss på telefon 06000 eller bestill veihjelp på nett så kommer vi til stedet du er innen kort tid.