Takstmann som utfører EU-kontroll.

100% nøytral EU-kontroll

For oss er sikkerhet langs veiene viktigere enn å tjene penger på å utbedre feil. Derfor utfører vi nøytrale EU-kontroller, der du selv står fritt til å velge hvor og hvordan eventuelle feil eller mangler utbedres. 100 % nøytralt og 100 % trygt for deg som kunde.

Ordinærpris: kr 1190,-

Medlemspris: kr 960,-

Slik får du bilen EU-godkjent:

1

Bestill tid for EU-kontroll i god tid før fristen

Dersom bilen ikke godkjennes på EU-kontroll må feil utbedres og en etterkontroll utføres. Pass derfor på at du er ute i god tid, slik at du rekker alt før fristen går ut.

2

EU-kontroll utføres

EU-kontrollen består av rundt 150 kontrollpunkter knyttet til trafikksikkerhet og miljø. Ting som sjekkes er speil, lys, dekk, hjul, bremser, belter, støy og avgasser.

3

Fiks eventuelle mangler

Etter gjennomført hovedkontroll blir bilen enten godkjent, eller gitt en mangellapp med ting som må fikses før bilen kan godkjennes. Du velger selv hvilket verksted du ønsker skal utbedre feilene.

4

Bestill etterkontroll

Etter utbedring av feil må bilen på etterkontroll slik at reparasjonene kan kontrolleres og bilen EU-godkjennes. Husk at verkstedet eller kontrollstasjonen som utfører etterkontrollen må være godkjent for EU-kontroll.

Visste du at...

Viking Kontroll er en 100 % nøytral aktør på vurdering og taksering av kjøretøy?

Vi reparerer ikke biler, og har med det heller ingen skjulte intensjoner om å tjene penger på reparasjoner. Dette gjør oss til den eneste kjeden i Norge der kunden bare betaler for kontrollen, og selv velger hvor og hvordan de ønsker å utbedre eventuelle feil som blir oppdaget.

Viking Kontroll ansatt som har gjennomført EU-kontroll.

Pris på EU-kontroll

Som Viking-medlem får du rabattert pris på EU-kontroll. Velg et tidspunkt som passer for deg og bestill time i dag.

  • Ordinærpris: kr 1190,-

  • Medlemspris: kr 960,-

Takstmann som prater med kunde.

Ofte stilte spørsmål

Er det mer du lurer på om EU-kontroll? Under får du svar på våre mest stilte spørsmål.