ENGLISH

Starthjelp

Flatt batteri er den vanligste årsaken til at folk trenger starthjelp til bilen. Dersom batteriet ikke er helt tomt, kan du få starthjelp av en annen bil ved hjelp av vanlige startkabler. MEN dette må gjøres i riktig rekkefølge og på rett måte. Er du usikker, kontakt oss i Viking Redningstjeneste på 06000.

Starthjelp

Flatt batteri er den vanligste årsaken til at folk trenger starthjelp til bilen. Dersom batteriet ikke er helt tomt, kan du få starthjelp av en annen bil ved hjelp av vanlige startkabler. MEN dette må gjøres i riktig rekkefølge og på rett måte.

I verste fall kan dette gjøre store skader på elektronikken i bilen eller at batteriet eksploderer. Det er ikke vilkårlig i hvilken rekkefølge du monterer startkablene. Dagens moderne biler er stappfulle av elektronikk.

 

Fremgangsmåte:

1. Fest kabelklemme på plusspolen på bilen med det tomme batteriet.

2. Fest kableklemmen fra den samme kabelen til plusspolen på bilen med fullt batteri.

3. Fest kabelklemmen fra neste startkabel til minuspolen på bilen med fullt batteri.

4. Fest kabelklemmen fra den samme kabelen til gods i bilen med tomt batteri  

 

Denne kabelklemmen skal festes så langt unna batteriet som mulig. Du kan feste klemmen til et punkt med metallisk kontakt, gjerne en festeskrue for motoren.

Når bilen med tomt batteri har startet skal startkablene fortsatt være tilkoblet en stund til for å utligne spenningsforskjellen mellom det tomme batteriet og det hjelpende batteriet.

NB! Den største faren for å ødelegge elektronikken på bilen er nå startkablene skal kobles fra bilene igjen. Demonter startkablene i motsatt rekkefølge.

 

Er du usikker, kontakt oss i Viking Redningstjeneste på 06000. Våre bergere kommer raskt til stedet og sørger for sikker og skånsom start på bilen ved bruk av profesjonelle startboostere. 

Startbooster, behov for starthjelp ofte?

Startproblemer? Ofte er årsaken for lite strøm på batteriet. Da er det viktig med en startbooster som gir nok strøm, på en effektiv og trygg måte.

Les mer